Pelibitti

Avainsana: freeware

Alla listataan kaikki Pelibitin avainsanaan freeware liittyvä sisältö.

Ski Jump International 3

Ski Jump International 3 (SJ3) on jotakuinkin realistinen mäkihyppypeli. Se on suunniteltu PC-alustalle. Aikaisemmin se oli sharewarea, nykyisin se on saatavilla freewarena. Tällä sivulla shareware-versio on 3.1.1, ja tuoreempi versio 3.1.3 on freewarea. Uusimman version mukana tulee DOSBox-emulaattori, jolla pelin voi startata helposti Windowsissa.

Icewood Jokeri Pokeri

Ensimmäiseksi on sanottava, että Icewood tarkoittaa pelin valmistajan nimeä. Jokeri Pokeri on korttipeli, jossa pelataan vielä markkoina. Se johtuu siitä, että tämä RAY:n rahapelistä inspiraatiota saanut freeware-softa ilmestyi vuonna 2000. Se toimii Windowsilla.

Jimmy’s Lost His Marbles

Kloonigamesin vuonna 2006 tekemä Jimmy’s Lost His Marbles — pulmanratkontapeli — esittelee uuvatin, jonka yläpäässä ovat asiat sikin sokin. Pääkopan sisältämät marmorikuulat ovat sikin sokin. Asia on korjattava. Peli toimii Windowsilla ja on freewear.

Jimmy’s Lost His Toilet Paper

Jimmy’s Lost His Toilet Paper on hauska, yksinkertainen ajanviete. Pelissä yritetään ohjata Jimmy-nimistä hahmoa. Hänellä on kaikki asiat melkoisen hyvässä jamassa, sillä hän omistaa ainoastaan vessapaperirullan. Eräänä päivänä se rulla lähti — ehkä tuulen mukana — vierimään. Pelaajan on tehtävä asialle jotain! Pelissä on useita kenttiä, mutta ajanviete muuttuu aika yksitoikkoiseksi viimeistään 25 minuutin pelaamisen […]

Kiihdytyspeli 1

Parhaan esittelyn Kiihdytyspelistä kertoo tietenkin sen tekijä, Siilisoftware, seuraavin sanoin: ”Kiihdytyspeli on managerointiin perustuva autopeli, jossa hoidetaan tallipäällikön tehtäviä, sekä ajetaan kuljettajana kiihdytyskisoja. Kiihdytyspelissä on tavoitteena ostaa autoja, virittää ne huippuunsa ja voittaa niillä kiihdytyskilpailuista rahaa, jolla päästään ostamaan taas parempia autoja, sekä osia.” Kyseessä on vuonna 2000 Windowsille julkaistu managerointipeli. Pelaajan pitää sekä kilpailla […]

Kiihdytyspeli 2

Pelin kehittäneen Siilisoftwaren oman kuvauksen mukaan Kiihdytyspelin juoni on seuraava: ”Kiihdytyspelin toisen osan ideana on sama kuin edeltäjänsä: ostaa autoja, virittää ne loppuun ja voittaa kisoja.” Peli on ilmeisesti jäänyt beta-vaiheeseen, joten siinä voi olla bugeja. Se on Windowsille tehty freewarepeli, joka ilmestyi vuonna 2003. Pelissä yhdistellään sopivassa suhteessa sekä autoilua että tallipäällikön hommia.

Liero

Tämä vuonna 1998 DOS-alustalle ilmestynyt Liero-peli on varmaan monelle nykypäivän kolmekymppiselle pelaajalle tuttu muisto nuoruudesta. Nopeatempoinen luolaseikkailu toimii parhaimmillaan kun ruudulla on samanaikaisesti useita ihmisten ohjaamia pelihahmoja. Pelin valmistajat tunnetaan Metsäneläimet-tiiminä.

Porrasturvat

Vuonna 2002 ilmestyneessä Porrasturvat-pelissä ukkeli on pyrittävä sysäämään portaita alas mahdollisimman taiteellisesti. Tarkoitus on nimenomaan murjoa ukkelin jokainen luu ja elin… Yllättävän hauska idea huolimatta, joskin brutaali sellainen, mutta pitäähän jonkun ajatella sadistienkien mielihaluja. Tämä freeware-peli Stair Dismount -valmistajalta toimii vain Windowsilla.

ProPilkki 2

ProPilkki 2, joka ilmestyi Windowsille vuonna 2006, on pilkkimisaiheinen peli — kuten nimestä voi päätellä. Pelissä tarvotaan Suomen talvijäillä joko yksinpelinä, tai moninpelinä verkon kautta. Pelissä menestyminen edellyttää yllättävää kyllä oikeaa tietoa pilkkimisestä, joten kyse ei ole pelkästä visuaalisesta teemasta. Tiedostokoon perusteella ProPilkin kakkosversio on suurehko Suomi-peli, sillä tyypilliset pelit, joita Pelibitissä esitellään, ovat keskimäärin […]

Siilinki

Vuonna 2006 ilmestynyt Siilisoftwaren tekemä Siilinki-tasoloikka on tasohyppelypeli, jossa sympaattinen pelihahmo on laitettava koluamaan kukin toinen toistaan haastavampi rata. Siili hyppii, jolkottaa ja liiskaa. Ratoja on 22 kappaletta. Peli toimii Windowsilla.