Pelibitti

Grafiikka

Inkscape

Avoimen lähdekoodin Inkscape on ilmainen vektorigrafiikan käsittelyyn suunnattu ohkelmisto. Se muistuttaa Adobe Illustratoria, Corel Draw’ta, Freehandia ja Xara X:ää, mutta niistä poiketen Inkscape painottaa natiivisti tuettua SVG:tä — se on avoin XML-tiedostomuoto.

GIMP

GIMP on ilmainen avoimen lähdekoodin kuvaeditori. Se on saatavilla useille eri käyttöjärjestelmille, mutta nimestä päätellen — GIMP muodostuu sanoista GNU Image Manipulation Program — se on ensisijaisesti GNU/Linuxille, mutta kuten sanottua, se on ladattavissa myös OS X:lle sekä Windowsille. Ohjelma sisältää käyttökelpoisia toiminnallisuuksia graafisille suunnittelijoille, valokuvaajille, ja kuvittajille.

Paint.NET

Windowsin versioille 7, 8.1 ja 10 suunnattu Paint.NET on kuvankäsittelyohjelma. Siinä on useita maksullisista ohjelmista, kuten Photoshopista, tuttuja ominaisuuksia, kuten kuvatasot (layerit). Paint.NET on ilmainen ohjelma. Toimiakseen se edellyttää Microsoftin .NET Frameworkin versiota 4.7.1. (Kyseinen komponentti on yleensä esiasennettu Windowsin mukana.)