Pelibitti

Ohjelmat

Tässä on Ohjelmat-pääkategoria. Halutessasi katsella tarkemmin johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen liittyviä ohjelmistoja, klikkaa siinä tapauksessa alakategorian nimeä.

BlueGriffon

Ranskalaisen yrityksen kehittämä BlueGriffon sisältää runsaasti nettisivujen kehittäjille suunnattuja toiminnallisuuksia. Firefox-selaimen renderöintimoottoriin perustuva editori auttaa esimerkiksi kehittämään WYSIWYG-menetelmällä responsiivisia nettisivuja.

AutoHotkey

AutoHotkey on sellainen skriptikieli Windowsille, joka on tarkoitettu tietokoneen jokapäiväisten rutiinihommien automatisointiin. AutoHotkey on ilmainen ja avointa lähdekoodia.

PureText

PureText auttaa poistamaan leikepöydälle kopioidusta tekstistä kaiken muotoilun niin, että liitettävä teksti on pelkkää paljasta, muotoilematonta tekstiä.

Total Commander

Perinteinen shareware-malliin perustuva Total Commander on Windowsin eri versioille saatavilla oleva tiedostojenhallintaohjelma. Se muistuttaa Windowsin sisäänrakennettua Windows Exploreria, mutta on monipuolisempi.

Anki

Anki auttaa muistamaan asioita. Ohjelmaa voi käyttää esimerkiksi tukemaan kielen opiskelussa, kuten myös erilaisten koulutehtävien opiskelussa, ihmisten ja paikkojen muistiin panemisessa, maantiedon petraamisessa, sekä pitkien runojen ulkoa opettelussa. Anki on saatavilla Windowsille, Macille, Linuxille, iPhonelle sekä Androidille.

uTorrent

Vertaisverkoissa olevien tiedostojen lataamiseen ja jakamiseen erikoistunut uTorrent (μTorrent) on saatavilla tietokoneille ja mobiililaitteille. Siitä on useita eri versioita, mukaan lukien ilmainen vaihtoehto. Ilmaisversio sisältää mainoksia.

Avast

Avast on ilmainen virustorjuntaohjelma koti- ja yrityskäyttöön. Siitä on saatavilla ilmainen versio. Ohjelma toimii PC:llä, Macilla, Androidilla, sekä iPhonella ja iPadilla.

CCleaner

Maailman suosituimmaksi PC-laitteiden ”puhdistajaksi” itseään kutsuva CCleaner on tällä hetkellä saatavilla kolmena eri versiona, joista ilmaisversio sisältää vain perustoiminnallisuudet. Kaksi miljoonaa latauskertaa saanut CCleaner nopeuttaa käyttöjärjestelmää esimerkiksi keräämällä siitä pois vanhoja tarpeettomia tiedostoja ja muuttamalla sen asetuksia.

WinRAR

Tiedoston pakkaus- ja purkuohjelma WinRAR, joka pystyy myös salaamaan tiedostoja, on saatavilla yli 50 kielellä — myös suomeksi. Ohjelma on saatavilla nimensä mukaisesti Windowsille, joskin siitä on oma versionsa myös myös Mac OS X:ää, Linuxia, FreeBSD:ää sekä Androidia varten. WinRAR tukee useita tiedostojen pakkausmuotoja: RAR, ZIP, CAB, ARJ, LZH, ACE, TAR, GZip, UUE, ISO, BZIP2, […]

Notepad++

Ilmainen lähdekoodin muokkausohjelma ja Windowsista tutun Muistion (Notepad) korvaaja. Notepad++ tukee useita eri ohjelmointikieliä. Se toimii Microsoft Windows -käyttöjärjestelmissä.